Koen Delaere – ABOUT DANCING –Koen Delaere maakte in de afgelopen periode 14 werken op papier in acryl, olieverf, pigment, alkyd en acrylmedium op het formaat 70 x 50 cm. Deze werken worden online only aangeboden door de galerie. Prijs 900,- euro incl. BTW.
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

 

ABOUT DANCING

Interview van Thomas Swinkels met Koen Delaere naar aanleiding van de nieuwe serie werken op papier About Dancing voor Galerie Gerhard Hofland.

TS:
Dank voor je uitnodiging voor dit interview. Je zei me laatst dat je zin had weer op papier te werken. Kun je iets zeggen over hoe deze serie zich verhoudt tot je schilderijen? 

KD:
Dat heeft vooral met een andere energie en een ander soort focus te maken. Een schilderij maak ik als één ding, dan ligt mijn hele focus binnen dat ene frame. Bij de series op papier werk ik aan tientallen werken tegelijkertijd. Ik krijg dan een soort verspreide focus waarbij ik verschillende gedachten tegelijkertijd kan inzetten. Er ligt ook een andere bevrediging in het ‘produceren’. Ik ben op zoek naar een punt dat het lichaam het proces overneemt van mijn hoofd. Dat kan door mijn hoofd leeg te maken, dat kan ook door teveel gedachten toe te laten.

TS:
Ja dat fysieke element vind ik heel mooi in je werk. Het klinkt alsof je voorwaarden creëert waarin het fysieke het over kan nemen. In het geval van de canvassen in de onhandelbaarheid van het object, en in de seriematige werken op papier een onbeheersbaarheid van een info-overload.

Hoe zie je dat fysieke in je werk in relatie tot de huidige situatie, waarin aan ons allemaal wordt gevraagd dat fysieke juist in te perken en strict te controleren?

KD:
In deze tijd van Corona en alle restricties die dat met zich meebrengt komt nog extremer naar voren wat ik al een tijd voel en onderzoek. In wezen zijn bepaalde vormen van kennis in onze tijd ondergewaardeerd. We doen veel ervaringen op via een filter, dus zonder het zelf te ervaren maar het via een ander te ervaren. Nu is dat nog veel extremer dan voor de Corona-crisis. Het is schijnbaar genoeg om kennis te nemen van een al bestaande ervaring om die te bezitten. Het inzetten van mijn lichaam is een manier om ervaring als praxis aan te gaan. Het gebruik van een lichaam dat zijn eigen kennis inzet zonder altijd te weten wat die kennis is of waar die vandaan komt.

Ik ervaar in deze periode echt een lichamelijk gemis. Er is iets dat je lijf mist als we niet in groepen kunnen dansen, sporten, samen kunnen zijn. Het is absoluut niet hetzelfde om in je eentje te dansen op een audio-file van een concert uit 1987 in tegenstelling tot de fysieke ervaring dat met duizenden tegelijk te doen en een gezamenlijke ontlading te hebben.

TS:
Ja inderdaad, het lijkt erop dat soms wordt vergeten hoe belangrijk die directe beleving van de wereld is. Het gemis van die intimiteit gaat veel verder dan alleen het ontbreken van ontspanning of esthetisch genot. 

Maar nog even terug naar de serie papierwerken, ik zag dat je weer werkt met het golfmotief uit eerdere werken, grijp je vaker terug op oudere motieven en methodes in je werk? En kun je iets zeggen over het belang van die repetitieve handelingen?

KD:
Ik zie werken op papier, als één groeiend geheel, waar om de zoveel tijd nieuwe exemplaren bijkomen. De onderlagen zijn vaak heel divers en kunnen alle kanten op schieten, van geschreven taal via figuratieve elementen en ‘plein air’-tekenen naar pure handeling.  De laatste laag van het reliëf schakelt alles gelijk en plaatst het in het geheel. Ik vind het interessant om door die repeterende laag heen te kijken naar wat daar achter gebeurt. In wezen zijn het het hele impulsieve acties die ingekaderd worden.
Bij jouw vraag moet ik ook denken aan Brian Eno’s uitspraak  ‘repetition is change’ en dat je dat motto om kunt draaien naar ‘change is repetition’. 

TS:
Ja ik merk dat ik bij het kijken naar de werken op papier op zoek ga naar een voorstelling, alsof ik wordt geconfronteerd met een ‘nabeeld’.
Ik moest ook terugdenken aan de gesprekken die we hadden over de films van de Safdie Brothers (Good times Uncut gems) waarin muziek en tempo een belangrijke rol spelen. Die verschillende tempo’s in je werk, tussen de werken op papier en grote doeken, zie je ook terug in het daadwerkelijke beeld. Alsof je het schilderij kunt lezen als een songtrack. Is dat iets waar je mee speelt in het werk, die tijdsbeleving? 

KD:
Bij die films van de Safdie Brothers vind ik met name die formele aspecten zo interessant. Hoe dat gefilmd is, de kadrering van de shots, de montage. In ‘Uncut Gems’ heb je voornamelijk shots die het personage op de huid zitten of afstand shots, bijna niets daartussen in. 

In feite vertelt de vorm het verhaal. Die formele aspecten bepalen de inhoud. Dat zie ik ook in romans van JG. Ballard, poëzie van H. Mullen of G. Sorrentino, muziek van Girlband of Oneohtrix Point Never.
Het ‘hoe’ plaats ik heel erg naar de voorgrond, wat betreft de verschillende tempo’s. Daarmee haal ik ook de vanzelfsprekendheid van mijn acties eruit. Doordat er zo’n 18 maanden tussen de groepen werken op papier zit, is het ook weer volledig nieuw om te doen. Bij de schilderijen werkt dat ook zo, maar met kortere perioden, periodes waarin ik intensief veel maak, wissel ik af met periodes waarin ik niet werk. Ik maak een groot verschil in actieve en inactieve tijd. Bepaalde systemen wil ik uitputten en dan weer tot rust laten komen. 

TS:
Deze tijd verplicht ons allemaal tot stilstand, het verlangen om weer dingen te bezoeken en te zien is bij iedereen groot.  Ik begreep dat je deze zomer een tentoonstelling cureert bij Gerhard Hofland. Hoe gaat die show eruit zien?

KD:
Het wordt een tentoonstelling op 2 locaties in Amsterdam, bij Gerhard Hofland en in de nieuwe ruimte ‘Project Space On The Inside’ van Henk en Annemarie Stallinga. Vorig jaar hebben we samen een grote tentoonstelling georganiseerd in Basel. Dit is een vervolg op die samenwerking. Het wordt de eerste tentoonstelling in hun ruimte met een zeer mooi internationaal programma.

De tentoonstelling HALLUCINOGENIC is te zien vanaf 6 juni in Galerie Gerhard Hofland en Project Space On The Inside.

Deelnemende kunstenaars zijn onder andere:
Arthur Löwen
Erin Lawlor
Henning Strassburger
Max Frintrop
Philipp Kremer
Janine van Oene
Koen Delaere

Samenstelling: Koen Delaere

Project Space On The Inside
TT. Melaniaweg 1
1033ST Amsterdam

Over Thomas Swinkels: thomasswinkels.com

More
Biography - Koen Delaere
Artists

Koen Delaere, About Dancing 01 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 02 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 03 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 04 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 05 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 06 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 07 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 08 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 09 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 10 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 11 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 12 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 13 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 14 2020, 70 x 50 cm. Mixed media.

Koen Delaere, About Dancing 01 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 02 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 03 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 04 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 05 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 06 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 07 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 08 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 09 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 10 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 11 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 12 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 13 2020, 70 x 50 cm. Mixed media

Koen Delaere, About Dancing 14 2020, 70 x 50 cm. Mixed media.

Close
Next
Previous

 CV Koen Delaere

Born 1970 in St. Michels, Bruges, Belgium
Lives and works in Tilburg, the Netherlands

Selected Solo/Duo exhibitions

2020
ABOUT DANCING, online exhibition, Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
DYNAMO, duo Arthur Löwen, fiebach, minninger GbR, Cologne (DE)
NUDES, Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)

2019
BODY/HEAD, solo, Van Horn, Düsseldorf (DE)
Shake Rattle Roll, with Ide André, PARK, Tilburg (NL)

2018
Koen Delaere / JCJ Van der Heyden, Noord-Brabants Museum, Den Bosch (NL)
Ants on Shrimp, Galerie Richard (NYC), New York (USA)

2017
OH YOUVE GOT BLUE EYES OH YOUVE GOT GREEN EYES OH YOUVE GOT PINK EYES OH YOUVE GOT BLACK EYES, with Johan Tahon, Gerhard Hofland, Amsterdam (NL)
EXPO CHICAGO, Chicago (US), with Johan Tahon, rep. by Gerhard Hofland, Amsterdam (NL)
Scenarios of Desire, cur. by Colin Huizing, with Bas van den Hurk, CCA Andratx, Mallorca (ES)
Charles Lutz & Koen Delaere, with Charles Lutz, Galerie Clemens Gunzer, Zürich (CH)
IMAGES DU FUTUR, with Jens Wolf, Gerhard Hofland, Amsterdam (NL)

2016
Zinging Tangerine Getting Overwhelmed, with Jeroen Doorenweerd, The La Brea Studio, Los Angeles (USA)
Vaya, Mike Weiss Gallery, New York (USA)
Koen Delaere & Hidenori Mitsue, with Hidenori Mitsue, BOESKE HOFLAND amsterdam leipzig, Leipzig (D)
Wipe that Simile of Your Aphasia, Rod Barton, Brussels (B)
Koen Delaere, with Bas van den Hurk, Whatspace at Halsey Mackaye Gallery, East-Hampton, NY (USA)
Koen Delaere, with Wendy White, Van Horn Gallery at COFA Düsseldorf (D)
VOLTA NY, New York (USA), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)

2015
Karp/Rye, with Ryan Wallace, Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
In Curved Air, Van Horn Gallery, Düsseldorf (D)
VOLTA 11, Basel (SWI), with Johan Tahon, rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)

2014
Beaches & Canyons, Rh Contemporary, New York (USA)
Classic Stacks, with Geoff Hippenstiel, Peter Makebish Gallery, New York (USA)
Zinging Tangerine, with Jeroen Doorenweerd, De Vleeshal, Middelburg (NL)
Zest de Soleil, with Daniel Schubert, Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)

2013
Wichiti, with Jean-Baptiste Bernadet, Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Herbstundgang, with Michael Kirkham, Spinnerei/Galerie ASPN, Leipzig (D)
Nouns, PS Projectspace, Amsterdam (NL)
Koen Delaere, Parkhaus im Malkastenpark, Düsseldorf (D)
Interpunction, Galerie Tanja Pieters, Gent (B)

2012
I Only Get Horny When Due Laughs, Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Confusion is Sex, Koffer, Berlin (D)
Wob bop a loo bop, Rojo Artspace, Milano (IT)
Battle, with Jeroen Doorenweerd, Centraal Museum, Utrecht (NL)

2011
The Axis of Praxis, Onomatopee, Eindhoven (NL)
We do the dive everytime we dance, Pompgemaal Residency Mondriaanfonds, Den Helder (NL)
Celebrated Summer, Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)

2010
The Discipline without the discipline of another discipline, IBB Willemstad, Curacao (NL)

2009
In my mind I save it, in despair I need it, in panic I forget it, to death I owe it, Aschenbach & Hofland Galleries, Amsterdam (NL)
Free, Locuslux Gallery, Brussels (B)

2008
Youth, Aschenbach & Hofland Galleries, Amsterdam (NL)
Koen Delaere, Dick de Bruijn Contemporary Art, Middelburg (NL)
Toon Michiels en Koen Delaere, Noordbrabants Museum, Den Bosch (NL)

2007
Wolvecamp Prize, Kunstcentrum Hengelo (NL)
Koen Delaere, Aschenbach & Hofland Galleries, Amsterdam (NL)

2006
Neue Bilder, Autocenter, Berlin (D)

2005
Koen Delaere, Museum de Pont, Tilburg (NL)

Selected Group-Exhibitions

2020
Hallucinogenic, curated by Koen Delaere, Gerhard Hofland Gallery en Project Space on the Inside, Amsterdam (NL)

2019
The Score, curated by Jan van der Ploeg, De Apotheek, Amsterdam (NL)
Scenarios of Desire II, Emergent, Veurne (BE)
Comrades of Time, group exhibition during Art Basel, Hardspace, Bazel (CH)
Art Rotterdam, Rotterdam (NL), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Out of Office – Treasures from Corporate Collections, cur. by VBCN, Singer Museum, Laren (NL)

2018
Out of Office – Treasures from Corporate Collections, cur. by VBCN, Singer Museum, Laren (NL)
10 Years Base-Alpha Gallery – Part III: Prospects, Base-Alpha Gallery, Antwerp-Borgerhout (BE)
Art Rotterdam, Rotterdam (NL), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)

2017
UNTITLED Miami Beach, Miami (US), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Permanent Repetition, Arti et Amicitiea, Amsterdam (NL)
viennacontemporary, Vienna (AT), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Art Rotterdam, Rotterdam (NL), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)

2016
UNTITLED Miami Beach, Miami (USA), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Bête Noire, Candyman (Happy Birthday Dion Neutra), The Neutra Museum, Los Angeles (USA)
ExpoChicago, Chicago (USA), rep. by Van Horn, Düsseldorf (D)
A Full Open Hand, Drippings, And Carefully Masked Lines, Galleri Jacob Björn, Copenhagen (DE)
Viennacontemporary, Vienna (AT), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
From Scratch, Pictura Dordrecht, Dordrecht (NL)
Mixed Signals, Christian Larsen Gallery, Stockholm (S)
Menin Road / Ypernstrasse, cur. by Johan Tahon, on the road from Menen to Ypres (B)
VOLTA12, Basel (CH), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Amsterdam Art Fair, Amsterdam (NL), Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
PS, Snap Projects, Lyon (F)
Art Rotterdam, Rotterdam (NL), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)

2015
My Other Car is A Painting, Gebr. Lehmann Gallery, Dresden (D), w/a.o. Wendy White, Bas van den Hurk, Hiroki Tsokuda, Yugoslav Mitevski
Telecom Hawaii, Ana Cristea Gallery, New York (USA), with Daniel Schubert and Evan Robarts
Works on Paper, Hunted Projects, Tilburg (NL), w/a.o. James Krone, Razvan Boar, Max Frintrop
Art Cologne with Van Horn Gallery (D), w/a.o. Jan Albers, Wendy White, Katherina Fritsch
Art Dallas with Ana Cristea Gallery, New York (USA), with Ravzan Boar, Evan Robarts
Art Amsterdam, Amsterdam (NL), with Johan Tahon, Daniel Schubert, rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Art Rotterdam, Rotterdam (NL), with Daniel Schubert, Jan van der Ploeg, rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
PAN Amsterdam, Amsterdam (NL), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)

2014
Comrades of Times Comrades of Time Comrades of Time, Whatspace at VIP-programme Art Brussels (B), w/o.a. Chris Succo, Micheala Eichwald, Bas van den Hurk
Beautiful Changes, Rh Contemporary, New York (USA), w/a.o. Tyra Tingleff, Shaan Syed, Stephan Dill
Sha-Boogie-Bop, Anonymous Gallery, New York (USA), w/a.o. Wendy White, Kadar Brock, Austin Lee
Artist as Producer II, Alpineum Produzenten Gallery, Zurich, w/a.o. Bas van den Hurk, Peggy Frank, Jamie Schneider, Lorinde Verhees, Gerlach & Koop
Whatbar #14, 511 West 25th Street, New York (USA), w/a.o. Chris Succo, Cheryl Donegan, Manor Grunewald
Studio Life, Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL), w/a.o. Mark Manders, Maria Roosen, Woody van Amen, Erik Andriesse
Amsterdam Drawing, Amsterdam (NL), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Art Amsterdam, Amsterdam (NL), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Art Rotterdam, Rotterdam (NL), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Art Dallas, Dallas (USA), rep. by Rh Contemporary, New York (USA)

2013
Comrades of Time Comrades of Time Comrades of Time, Cell Projectspace, London (UK), w/a.o. Wade Guyton, Marlie Mul, Magali Reus – Curated by Chewdays
The Legend of the Shelves, Autocenter Berlin (D), w/a.o. Thomas Zipp, Thomas Scheibitz, Joep van Liefland, Marlie Mul
They Died With Boots On, Teksas, Graested (DK), w/a.o. Frank Ammerlaan, Jan van der Ploeg, Ronald de Bloeme
Nieuw Nieuwer Nieuwst, Museum Bommel-Van Dam, Venlo (NL), w/a.o. Gregor Hilderbrandt, Ger Lataster, Hans van Hoek
The Artist as Producer, Whatspace/Stichting Bewaerschoole, Haamstede (NL), w/a.o. Joris van Moortel, Manor Grunewald, Marijn van Kreij, Bas van den Hurk

2012
Nova, Museu da Imagem e do Som, Sao Paolo (BR), w/a.o. Rafeal Rozendaal, Bill Viola, Rosa Menkmann, Pink Flojd
Picasso Grid, Autocenter, berlin (D), w/a.o. Bas van den Hurk, Marijn van Kreij
Against Interpretation, Onomatopee, Eindhoven (NL), w/a.o. Wade Guyton, Cheryl Donagan, Joelle Tuerlincx
Comrades of Time, Projectspace, Tilburg (NL), w/a.o. Josh Smith, Gedi Sibony, Amanda Ross-Ho
The Multiple Show #2, Vous Etes Ici, Amsterdam (NL), w/a.o. Klaas Kloosterboer, Martijn Schuppers
Present Forever, Fatform, Bijlmer Amsterdam (NL), w/a.o. Melanie Bonajo, Job Koelewijn, Derk Thys

2011
I Can’t, I Can’t, I Care, SMBK De Vleeshal, Middelburg (NL), w/a.o. Bas van den Hurk, Martijn Hendriks, Vaast Colson
What’s Up, Dordrechts Museum, Dordrecht (NL), w/a.o. Maaike Schoorel, Malin Persson, Sara van der Heide
Yummy Yummy Yummy I got love in my tummy, Scheld’apen, Antwerp (B), w/a.o. Michiel Ceulers, Xavier Noriet Thome, Tom Poelmans
Revolt & Despair, Gunter, Antwerp (B), w/a.o. Bas van den Hurk, Vaast Colson, Dennis Tyfus
Boo, Arti & Amicitiae, Amsterdam (NL), w/a.o. David Ostrowski, Michail Pirgelis, Harm van den Dorpel
In the Spur of the Moment, Nest, The Hague (NL), w/a.o. David Blade, Remco Torenbosch, David Ostrowski
Let’s Jam, Incubate Festival, Tilburg (NL), w/a.o. Momo, Harm van den Dorpel, Thomas I’anson
Art Amsterdam, Amsterdam (NL), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)

2010
Nova Artscapes, Scion Gallery, Los Angeles (USA), w/a.o. Momo, Yago Horthai, Rebecca Ward
A Thing is a Thing in a Whole which it’s Not, Temporary Gallery, Cologne (D), w/a.o. Thea Djordjadze, Sebastian Dacey, Iannis Varelas, David Ostrowski
Rojo nova, Musea da Imagem e do Som, Sao Paolo (BR), w/a.o. Chicks on Speed, Merzbow, Carsten Nicolai, Maya Hayuk
Making Do: Uses and Tactics II, Kaplans Gallery, Chicago (USA), w/a.o. Marjolijn Dijkman, Lorelinde Verhees, Bas van Den Hurk
The Non-Obvious Bar, The Boadicea, London (UK), w/a.o. Markus Vater, Jeremy Willet, Alistair McClymont, Bas van den Hurk
The Platinum Metre, Aschenbach & Hofland Galleries, Amsterdam (NL), w/a.o. Wendy White, Olaf Holzapfel, Tatjana Doll, Michiel Ceulers
The Destroyed Room, The Forgotten Bar Project, Berlin (D), w/a.o. Aids-3D, Felix Schramm, Isa Melsheimer, Paul lee, David Ostrowksi
WHATBAR #5, Studio Tonnard, Gand (B), David Jablonowski, Anselm Kiefer, Jens Wolf, Joelle Tuerlinckx, David Ostrowski
Art Amsterdam, Amsterdam (NL) rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)

2009
Bolsa de Arte, Sao Paolo (BR), w/a.o. Beatriz Milhazes, Cildo Mereiles, Jeff Koons
Auktion, NAK, Aachen (D), w/a.o. Kris Martin, Fischli & Weiss, Walter Dahn
NL, Drie Raum fuer Gegenwartskunst, Cologne (D), w/a.o. Jan van der Ploeg, Rob Scholte, Frank Ammerlaan
On a clear day I can see forever, Whatspace, Tilburg (NL), w/a.o. Andre Butzer, Thomas Zipp, Bjorn Dahlem
Wahlverwandschaft, Museum Belvedere, Heerenveen (NL), w/a.o. Marthe Wery, Rene Daniels, Raoul de Keijser
The Last Real Painters, Resy Muijsers Galerie, Tilburg (NL), w/a.o. Jan van der Ploeg, David Ostrowski, Simon Hemmer, Andreas Breunig
Art Brussels, Brussels (B), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Art Amsterdam, Amsterdam (NL), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)

2008
Difracted Solstice, Aeroplastics, Brussels (B), w/a.o. James Lee Byars, Francis Morellet, Txiki Margalef
AC3, Autocenter, Berlin (D), w/a.o. Andre Butzer, Ronald de Bloeme, Dominic Wood
Visual Moods, Stadsgallerij Heerlen (NL), w/a.o. Ronald Zandvliet, Rob Birza, Ben Akkerman
Und, Croxhapox, Ghent (B), w/a.o. Jan van der Ploeg, Pieter Vermeersch, Julian Daspher
Can’t, Aschenbach & Hofland Galleries, Amsterdam (NL), w/a.o. Thomas Winkler, Sven-Ole Frahm, Marius Lut
Elementaire Deeltjes, Covra Middelburg (NL), w/a.o. Guy Mees, Daan van Golden, Raoul de Keijser
Art Brussels, Brussels (B), rep by. Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Art Rotterdam, Rotterdam (NL) rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Show Off Paris, Paris (FR), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)

2007
Thank You, Stedelijk Museum de Lakenhal, Leiden (NL), w/a.o. Marlene Dumas, Rob van Koningsbrugge, Krijn Giezen
AC1, Autocenter, Berlin (D), w/a.o. Armen Eloyan, Alexandra Leykauff, Jeroen Jacobs
Art Amsterdam, Amsterdam (NL), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Art Rotterdam, Rotterdam (NL), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Art Cologne, Cologne (D), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)

2006
Room With A View, Haags Gemeentemuseum, The Hague (NL), w/a.o. Raoul de Keijser, Gunther Forg, Jan Schoonhoven
Public Image, Fundament Foundation, Tilburg (NL), w/a.o. Franz Ackermann, Os Gemeos, Erik van Lieshout, Fabian Marcaccio
Intersection, Resy Muijsers Contemporary (NL), w/a.o. David Ostrowski, Tomoko Kawachi, Karel Wouters
Art Cologne, Cologne (D), rep. by Gerhard Hofland Gallery, Amsterdam (NL)
Art Rotterdam, Rotterdam (NL), rep. by Dick de Bruijn Gallery, Middelburg (NL)

2005
Toonbeelden, Museum De Pont, Tilburg (NL), w/a.o. Marc Mulders, Guido Geelen

Education

1996 Bachelor Painting, cum laude, Akademie voor Beeldende Vorming, Tilburg (NL)

Educational Projects

2014 Mentor in Mentoring programme by Mondriaan Fund Amsterdam (NL)
2013 Master in Master//Apprentice programme by Kunstpodium T De Pont and Mondriaan Fund Amsterdam (NL)
2011 ICICIC i.c.w. Vleeshal Middelburg (NL), Piet Zwart Institute Rotterdam (NL), Van Abbe Museum Eindhoven (NL), Artez Fine Arts Arnhem (NL) and E-Flux (USA)
2010 Let’s Jam icw Incubate Festival and Artez Fine Arts Arnhem (NL)
2010 Making Do icw BKKC, Cist and Post-St.Joost (All NL)
2009 Opera icw Fontys Hogescholen (visual arts / dance / theatre / conservatorium)

Residencies

2016 La Brea Studios, Los Angeles (USA)
2015 CCA Andratx, Mallorca (S)
2011 Pompgemaal Mondrian Fund, Den Helder (NL)
2010 IBB Curacao, Mondrian Fund, Curacao (NL)
2002 EKWC Residency and Stipend for Young Artists, Den Bosch (NL)
1995 De Pont Residency and Stipend, Museum de Pont, Tilburg (NL)

Awards / Stipends / Grants

2010 Basisstipend BKVB Fund, Amsterdam (NL)
2006 Wolvecamp Price for Painting
2004 Basisstipend BKVB Fund, Amsterdam
2002 Johan Diepstraten Stipend for Painting, Breda (NL)
2002 EKWC Residency and Stipend for Young Artists, Den Bosch (NL)
2000 Basisstipend BKVB Fund, Amsterdam (NL)
1995 De Pont Residency and Stipend, Museum De Pont, Tilburg (NL)

Selected Collections

ABN Amro Bank
Rabobank
AkzoNobel
Ahold Art Foundation
Centraal Museum Utrecht
Vleeshal Middelburg
Mizohu Bank London / Japan
CCA Andratx Mallorca
Stedelijk Museum de Lakenhal Leiden
Noord Brabants Museum
Museum Dordrecht
DSM Heerlen
Achmea Nederland
Bouwfonds Nederland
Van Lansschot Bankiers
And various esteemed international private collections

 

Close